Gyorshírek

Bejelentkezés

Beszámoló

Siklóernyős Világbajnokság ROLDANILLO  COLUMBIA

Üdvözlöm minden kedves olvasómat.

Talán had kezdjem a Verseny bemutatásával. Siklóernyős Világbajnokságot 2 évenként rendez az FAI. Ide a világ összes országa delegálhat versenyzőket. A versenyen 150 pilóta indulhat. A világ legjobbjai. Magyar rangsor alapján 2015-ben ketten indultunk a versenyen Takáts Pál és jómagam.

Szeretném megköszönni mindkettőnk nevében a támogatóinknak, hogy lehetővé tették számunkra a megmérettetés és büszkén tölt el bennünket ,hogy a Magyar nemzetet képviselhetjük ezen a rangos versenyen.

Támogatóink:

Magyar Repülő Szövetség MRSZ

Amatőr Siklóernyős Egyesület  ASE

HFFA

4 Kupát hozott el az ENAIRGY az Egeden megrendezett nyilt Magyar nemzeti bajnokságról.


Barborják Katalin Nöi 2 hely
Klub kategoria 2 hely

Nagy Balázs Klub kategoria 3 hely


Rácz Balázs 2 hely

Versenykezdes,edzonap.

Versenyzoink megerkeztek teljes letszamban Governador Valadaresbe Braziliaba. A csapat egyelore Akos Zsuzsabol, Racz Balazsbol es Vertes Balazsbol all. Losania Michael (sokaknak csak LosiMisi) helye meg kerdeses.

A tegnapi edzonapon egy 56km-es hurokfeladatot irtak ki, viszonylag kesei (13:45) startpylon nyitassal. Versenyzoink a startnal viszonylag jo pozicioban, felhoalapon voltak. "Barcsak minden nap igy kezdodne!"-mondta Racz Balazs. A fordulopontig nagyjabol egyutt repult a csapat, neha egyikuk-masikuk kicsit elorement, de a termikekben altalaban osszetalalkoztak. Vegul Akos Zsuzsi a fordulopont elott nem sokkal, Racz Balazs a fordulopont utan 5km-el, Vertes Balazs a cel elott 8km-el szallt le. A celba nagyon kevesen (4-5) tudtak csak beerni a beerosodo szembeszel miatt. Vertes Balazs elmondasa alapjan a vegen mar 14-15km/h szembeszel volt, es az emelesek nem voltak eleg erosek, hogy sikeruljon a feladat.


Ma a hivatalos megnyiton vesznek reszt versenyzoink, es holnap kezdodik a verseny!

Némi kétkedéssel vágott az útnak a magyar csapat. Az eredetileg júniusra meghirdetett versenyt október elejére tették át, és hamar elterjedt a hír a magyar pilóták között, ilyenkor nem is jó az idő, nem lesz egyetlen érvényes versenynap, mert erős a szél, sok a csapadék, még
talán a csillagok állása sem megfelelő. A szövetségi kapitány által
összeállított 6 fős keretből csak hárman regisztráltak (Tasi Péter,
Partizer Csaba, Rácz Balázs), ketten nem válogatott versenyzőként
(Ferencz István, Pereczes Zsolt) jelentkeztek a magyar csapatba. A
magyar lányokat Ákos Zsuzsa és Forgó Katalin képviselte.
Aztán a helyszín némileg rácáfolt az előítéletekre.


Időjárás

Felhőkép

Széltérkép

Kiemelt partnereink