Gyorshírek

Bejelentkezés

Sikóernyő


Ennek az oktatóanyagnak az a küldetése, hogy a lehető legegyszerűbben, legérthetőbben, legkevesebb előzetes tanulmányra támaszkodva juttassa a leendő pilótát mindazokhoz az ismeretekhez, amelyek a siklóernyős repüléshez nélkülözhetetlenek. Éppen ezért az elméleti hátteret igen leegyszerűsítve, csak siklóernyős szemszögből írtuk le. Célunk a szakszerűség helyett inkább az volt, hogy a siklóernyős pilóták az alapvető, a repülés megértéshez szükséges összefüggéseket könnyedén megismerhessék. 

Ezzel az oktatóanyaggal egy több részes siklóernyős tankönyv sorozat első részét tartja kezében az olvasó. A siklóernyőzés ABC-je terveink szerint három, A, B, C kötetből fog állni, amelyek alcímei: Alapok, Bevezetés a versenyzésbe, Csak versenyzőknek. 

A további kiadások erre az "A" kötetre épülve, ennek leegyszerűsített magyarázatait fogják kiegészíteni a teljesebb elméleti háttérrel.

Igyekeztem minden fejezethez néhány valódi élménybeszámolót gyűjteni, amelyből az adott fejezetben leírtak gyakorlati alkalmazásáról kaphatunk életszerű képet. A fejezetek végén összefoglaltam azokat a fogalmakat, amelyeket meg kell tanulnia a repülésre vágyónak, és hogy megszerzett tudását jobban ellenőrizhesse az olvasó, kérdésekből álló ellenőrző listákat is készítettem.

Jó leszállást kíván az enAIRgy siklóernyős klub!


Időjárás

Felhőkép

Széltérkép

Kiemelt partnereink